Držky sa v krmivách pre domáce zvieratá používajú buď v čerstvej forme (čerstvé držky, čersdržkyripravené držky), alebo vo forme vysušenej múčky (držky múčka, sušené držky, dehydrované držky). Ak sú v zložení výrobku uvedené držky, spravidla sa jedná o čerstvé držky.
Držky sú vlastne žalúdky, väčšinou prežúvavcov (krava), ale môžu byť aj oviec, kôz alebo z ošípaných a vysokej zveri. Držky sú bohaté na bielkoviny, tuk a obsahujú aj esenciálne mastné kyseliny (oleje).
Tzv. zelené držky sú nevyčistené, nedekolorizované ani inak nespracované prírodné držky, jedinečné svojím obsahom probiotík, vrátane baktérií a enzýmov, potrebných pre trávenie.
Držky sú mäsový produkt, ich kvalita je závislá na kvalite vstupnej suroviny. Ak si nie ste istí, informujte sa u výrobcu.