Hydrolyzované živočíšne bielkoviny sú bielkoviny, ktoré boli rozdelené na základné stavebné prvky aminokyselín. Tieto molekuly sú potom také malé, že nie sú rozpoznané imunitným systémom psa, a preto nemôžu vyvolať alergickú reakciu. Z tohto dôvodu sa hydrolyzované bielkoviny často odporúčajú pre psov s alergiou.
Zložka je kontroverzná z niekoľkých dôvodov: Po prvé proces hydrolýzy používa kyseliny alebo enzymatické pôsobenie, ktoré nemožno nazvať ako prírodné látky. Po druhé, počas rozpadu proteínov sa môže vytvoriť glutamát monosodný (MSG). MSG je klasifikovaný ako prídavná látka v krmive vylepšujúca chuť jedla. U ľudí je spájaná s potravinovou závislosťou. Pri pridávaní do krmiva týmto spôsobom sa nemusí deklarovať.
Hlavným problém s hydrolyzovanými živočíšnymi proteínmi je, že nemáte žiaden spôsob, ako zistiť, ktoré časti zvierat boli použité pri výrobe suroviny.