Pivovarské kvasnice sú jedným z najlepších zdrojov vitamvitamínupiny B. Obsahujú vitamín B1 (tiamín), B2 (riboflavín), B3 (niacín), B5 (kyselina pantoténová), B6 (pyridoxín), B7 (biotín) a B9 (kyselina listová). Vitamíny skupiny B majú vplyv na celý rad systémov a funkcií organizmu: kožu, srsť, sliznice, oči, trávenie, pečeň, nervová pečeňústava. Kvasinky sú tiež vynikajúci zdroj bielkovín, tzv. “Kompletný proteín, čiže bielkovina” – obsahujú všetky esenciálne aminokyseliny (základné stavebné jednotky bielkovín) antioxidačními vlastnosťami, ktoré sú využívané výrobcami krmív.

 

Prihlás sa k odberu

Prihásením k odberu bulletinu získaš okamžite informácie o novýh recenziách a príspevkoch.

Ďakujem, že ste sa prihlásil k odberu. Na dokončenie registrácie ešte musíte potvrdiť objednáku v maily, ktorý som vám práve poslal.