Konzervačné látky zabraňujú znehodnoteniu krmiva. Antioxidanty sú konzerkonzervačné látkyzabraňujú oxidácii, ktorá sa prejavuje najmä žluknutím tuku, obsiahnutého v krmive.

Prakticky všetky krmivá, ktoré nie sú určené na okamžitú spotrebu, obsahujú nejaké konzervanty. U tzv. “Lowcost” čiže lacných krmív sú to často umelé konzervačné látky, čo ale neumelé konzervačné látkyaj v krmivách vyšších cenových kategórií. Výrobcovia čoraz viac dávajú prednosť prírodným konzervantom a antioxidantom, napr. Vitamín E (alfa tokoferol), vitamín C (kyselina askorbová) alebo rozmarínový olej, ktvitamínmaľujú žltnutiu a tým znehodnoteniu krmiva. Prírodné antioxidanty majú kratší účinok než umelé, pretože mechanizmom ich účinku je oxidácia samotných antioxidantov. Logicky, ak je vyčerpaná kapacita prírodného antioxidantu, začína oxidačný proces tukov. Odporúčame sledovať na obaloch dátum odporúčanej spotreby, ale upozorňujeme aj na nutnosť dodržiavať podmienky skladovania, aby sa proces žltnutiu neurychlil.

 

Ste na stránkach recenzií krmív pre psy. Krmivá nepredávame, ak chcete niektoré krmivo kúpiť pre svojho psa, navštívte niektorú stránku predajcov, alebo obchod s chovateľskými potrebami. Skryť

Prihlás sa k odberu

Prihásením k odberu bulletinu získaš okamžite informácie o novýh recenziách a príspevkoch.

Ďakujem, že ste sa prihlásil k odberu. Na dokončenie registrácie ešte musíte potvrdiť objednáku v maily, ktorý som vám práve poslal.